Kesä tekee lähtöään ja syksy tuloaan - loppukesän näyttelyissä ei ole meitä paljoa näkynyt, mutta luultavasti tullaan näkemään hieman enemmän näissä alkusyksyn koitoksissa.

Kingcalle-pojat Orly ja Orfeus ovat käyneet pentunäyttelyssä ja Orlystä tuli Rop-pentu Helsingissä 20.7.08. Orfeus tuli toiseksi urosten luokassa. Paikalla oli kaikkiaan 3 pentua ja tuomarina kingcallejakin kasvattanut Kirsti Määttänen (Panda's).

Myös kingcalleyhdistyksen Open Show:ssa Orly vei pisimmän korren, ollen ROP-pentu (jälleen kolme pentua paikalla ja veli oli Otto). Tuomarina oli Jeanie Montford Australiasta (Elvenhome). Orly saikin sitten komean kiertopalkintopokaalin - vaikka itse tietysti piti palkinnoksi saadusta pehmokoirasta eniten.

Cavalier-neitimme Helmi (b/t) on astutettu niinikään omalla kasvatillamme Empulla (r). Tarkemmat tiedot ultran jälkeen (vko 38), kun tiedämme, ollaanko onnistuttu.

Terveysrintamalta uutisia tarkastuksista:
Emmy ja Emppu kävivät magneettikuvauksissa ja kummatkin todettiin terveiksi syringomyelian osalta luokituksella A. Molemmilla oli myös normaali kuulo ja terveet korvat. Pammy, Emmy, Emppu ja Helmi ovat myös saaneet puhtaat sydänkuuntelulausunnot ja Pammyllä tutkittiin myös silmät ja kaikki oli kunnossa.

Hyvää loppukesää ja alkavaa syksyä kaikille - niin ja tapaamisiin Kaivopuistossa viikonloppuna!

672897.jpg End of the summer greetings

The summer is about to be over and the autumn is soon here. We have not been to many shows this summer, but shall attend some come this autumn.

Orly and his brothers Otto and Orfeus have however taken part in some puppy shows. Orly has done well winning on both occasions that he attended. Judges were Jeanie Montford from Australia (Elvenhome) and Kirsti Määttänen (Panda's).

Our co-owned girl Helmi has been mated with our home-bred Emppu (a litter-brother of our Emmy). More information on the pair as soon as we know more (ultrasound planned for week 38).

Official health checks:
Both Emmy and her brother Emppu were MRI-scanned this month and have been graded A and do not have syringomyelia. Both had normal hearing (BAER) and healthy ears (no signs of PSOM). Pammy, Emmy, Emppu and Helmi have been given a clean heart certificate and Pammy was also checked for her eyes - everything ok!